Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Trage tocht Veluwezoom

september 24 @ 10:00 am - 3:30 pm

Deze stevige, maar afwisselende wandeling over de Veluwezoom is een aaneenschakeling van landschappelijke hoogtepunten.

Te beginnen met de lange Koningslaan, een smalle beukenlaan die vroeger de Oranjes van het ene jachthuis in een zo recht mogelijke lijn naar het volgende jachthuis bracht. Wij voelen ons nietig onder de kruinen van deze kolossen. Bij de voormalige agrarische enclave, nu restaurant Carolinahoeve, kan een eerste stop gemaakt worden.

We wandelen verder over brede beukenlanen die zo typerend zijn voor dit deel van het Nationaal Park Veluwezoom. En voordat we het in de gaten hebben, staan we aan de rand van de Posbank; eigenlijk heet het sterk glooiende heidegebied Herikhuizerveld.
De Posbank is genoemd naar de stenen bank op de top, die hier geplaatst werd in 1918 ter ere van de heer Pos, toen voorzitter van de ANWB. Ook hier alle kans om bij het Paviljoen een pauze in te lassen. De paadjes over de hei zorgen steeds voor verrassende uitzichten.
Na de hei gaat de tocht verder in de richting van de Rouwenberg, waar ooit een jachthuis van de Oranjes lag. We kruisen de Lappendeken, van oudsher een aaneenschakeling van akkers die bij de bevolking van De Steeg in gebruik waren. Langzaam dalen we af naar de imposante Middachtenallee en het fraai gelegen kasteel Middachten. We lopen langs de slotgracht en een nat broekbos naar de open velden. In Ellecom komen we langs landgoed Avegoor, het oude kerkje en we lopen langs de dorpsrand met zicht op de IJsselvallei. Maar dan gaat het al snel weer omhoog naar de Carolinaberg, met z’n veertien beukenlanen. Een laatste hoogtepunt.

Verzamelen vanaf 10:00 uur. Activiteitenpark Veluwse Poort.
Vertrek 10:30 uur.
Pauze horeca onderweg.
Cat:2 tot 3 wandeltempo 4,5 km p/u.
afstand: 18 km.
Minimaal aantal deelnemers: 10
maximaal aantal deelnemers: 30
Deelname op basis van vrijwillige bijdrage.
Honden niet toegestaan.

Gegevens

Datum:
september 24
Tijd:
10:00 am - 3:30 pm

Organisator

Op Stap

Locatie

Activiteitenpark Veluwse Poort
Admiraal Helfrichlaan 89
Dieren, Gelderland 6952 GD Nederland
+ Google Maps