Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Trage tocht Beek-Ubbergen.(Rijk van Nijmegen)

februari 18 @ 10:00 am - 3:30 pm

We maken een mooie afwisselende wandeling in het binnenste buitenland van het Rijk van Nijmegen rondom Beek, Ubbergen, de rand van Nijmegen en Berg en Dal met als toetje een stukje door de Ooijpolder.
Beek was vroeger in verband met het zachte water dat hier volop stroomt een dorp met veel wasserijen. Op het eerste deel van de tocht wandelen we in de Heerlijkheid Beek met z’n fameuze Elyzeese Velden, ‘verblijf voor de gelukzaligen’.
Het gaat steeds op en neer, stevig klimmen en dalen is het motto van deze route. Langs de randen van Ubbergen en Berg en Dal passeren we regelmatig grote villa’s en landhuizen.
Na het oversteken van de Ubbergse Holleweg maakt de route een rondje om het Kops Plateau, waar zich 2000 jaar geleden een strategisch gelegen Romeins legerkamp bevond. Via een Nijmeegse woonwijk komen we bij het Hengstdal, een stadsrandpareltje in een erosiedal dat in de laatste ijstijd is uitgesleten door smeltwater.
De route vervolgt over bospaden langs Boterberg en Stollenberg. Dan een wat minder stuk langs de Oude Kleefsebaan en door een woonwijk. Gelukkig wordt dat weer ruimschoots vergoed door mooie wandelpaden langs de Holthurnsche Hof en Holdeurn naar de Duivelsberg met magnifieke uitzichtpunten.
We dalen af en op het laatste deel van de route lopen we door het platte landschap van de Ooijpolder langs Wylerbergmeer en over boerenlandpaden langs de wetering Het Meer terug naar Beek.

Verzamelen om 10:00 uur.
Start: 10:30 uur
Rest. ‘T Spijker Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek-Ubbergen.
Voor een parkeerplaats kan je terecht achter het hotel op het plein bij het kruidvat.
Cat:III Tempo: 4,5 KM lengte 15KM
Deelnemers max. 30 pers.
Gezien het niveau meerdere korte pauzes onderweg.
Deelname op basis van vrijwillige bijdrage.
Honden niet toegestaan.
Opgeven via de facebookgroep of via het contactformulier elders op deze site.

Gegevens

Datum:
februari 18
Tijd:
10:00 am - 3:30 pm

Organisator

Stichting Wandel met Op Stap

Locatie

Rest. ‘T Spyker
Rijksstraatweg 191
Beek Ubbergen, gelderland 6873CP Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie