Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boswachterspad Beek & Bos(AFGELAST)

juli 10, 2022 @ 12:00 pm - 5:30 pm

Een wandeling door het oude landschap van de Hondsrug is als een wandeling door een oud schilderij. Ontdek het uitzicht bij het Hemelriek, de meanderende Anderse Diep en loop over de vroegere stuifduinen.

Tijdens een wandeling door het oude landschap van de Hondsrug is het soms net alsof je naar een schilderij kijkt. Wandel tussen de oude dennen, over vroegere stuifduinen en de keienwegen en ontdek de diverse spechtensoorten in het bos.

Aangekomen bij het beekdal zie je een mooi stuk oud natuur. Hier meandert de Anderse Diep zoals het vroeger ook deed en kijk je uit op de houtwallen van dikke, kromme en grillige eiken. Ze zijn meer dan 150 jaar oud en dat kun je zien. Voor mij één van de hoogtepunten.

Ook de oude Hemelriek is een stop waard. Midden op het ven zit een klein eiland waar veenbes en veenmos groeit. In het voorjaar vind je genoeg padden, kikkers en salamanders op je pad. Het is de mooiste jaargetijde hier. Alle kruiden staan in bloei en je hebt de grootste kans op een ontmoeting met een ree.

Lengte: 17km cat. 2
Verzamelen vanaf 10:00 uur
Vertrek: 10:30 uur.
Buitencentrum Boomkroonpad Drouwen.
Tempo 4,5 km p/u.
Pauze langs de route.
Aantal deelnemers minimaal 10 max. 30 personen.
Honden niet toegestaan.
Opgeven via facebook of het contactformulier op deze site.

Gegevens

Datum:
juli 10, 2022
Tijd:
12:00 pm - 5:30 pm

Organisator

Stichting Wandel met Op Stap

Locatie

Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhoppenweg 4
Drouwen, Drenthe 9533 PN Nederland
+ Google Maps