Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Trage tocht Balloo (Drenthe)

juli 7 @ 10:00 am - 3:30 pm

We maken een prachtige, flinke wandeling van 19 km in het beek- en esdorpenlandschap van de Drentse Aa tussen Balloo, Loon, Taarlo en Oudemolen.

Dit is de Drentse Aa op z’n mooist, met veel smalle wandelpaadjes, maar ook brede bomenlanen en zandpaden langs forse houtwallen.

We vertrekken aan de rand van Balloo bij de mooie schaapskooi en lopen direct tussen de velden naar de rand van het beekdal. We kronkelen langs het Loonerdiep en lopen langs ruige graslanden met intrigerende veldnamen als Tichelhuis, Vettenbos en Sepelbos. Vlak voor Taarlo passeren we een groot ven, het Taarloos Meertje. In de dorpen Taarlo en Oudemolen genieten we van de idyllische sfeer met brink en boerderijen. Bijzonder zijn de spannende struinpaadjes door de ruige velden van De Hees, met een intense rust en stilte hier. Al even spannend zijn de kronkelpaadjes langs het Taarlose Diep en Oudemolense Diep. En dan hebben we natuurlijk het fenomenale slotstuk over het uitgestrekte heideveld, het Balloërveld.

Het is zwaar lopen over de zanderige paden, maar we genieten van de licht glooiende heide, een vennetje en de prominent aanwezige grafheuvels. Met een beetje geluk ontmoeten we onderweg de kudde van zo’n 400 Drentse heideschapen. Tijdens natte periodes zijn hoge wandelschoenen en waterdichte kleding op de paden in dit gebied een vereiste.

We verzamelen op de parkeerplaats knooppunt Balloo
kruising Hemweg/Crabbeweg
9458, Balloo

Navigatie
Coordinaten: 53°0’1” N 6°38’7” E

Afstand 19KM
Tempo 4,5 a 5 km p/u.
Cat.III
Verzamelen vanaf 10:00 uur.
Vertrek 10:30 uur.
Pauze bij horeca
Finish +/- 15:30 uur.
Maximaal aantal deelnemers 30 pers.
Deelname op basis van vrijwillige bijdrage
Honden niet toegestaan.
Aanmelden via de facebookgroep of via het contactformulier.

Gegevens

Datum:
juli 7
Tijd:
10:00 am - 3:30 pm

Organisator

Stichting Wandel met Op Stap

Locatie

Schaapskooi Balloerveld
Crabbeweg 2
Balloo, Drenthe 9458TE Nederland
+ Google Maps